Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 500 g krielaardappelen
 400 g sperziebonen
 1 eetlepel citroensap
 oregano
 2 eetlepel olie
 150 g (kers)tomaten
 1 bosui
 120 g gerookte zalm
 5 theelepel venkelzaad
1

Was de krielaardappelen en snijd grote krielaardappelen doormidden. Kook in weinig water in 2 minuten gaar.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Voeg de sperziebonen toe en kook dit in ongeveer 8 minuten verder gaar.
Klop de citroensap, oregano, olie en wat water in een kom door elkaar. Meng deze saus door de krielaardappelen en sperziebonen.
Was de tomaten en snijd doormidden.
Maak de bosui schoon en snijd in smalle ringen.
Snijd de zalm in stukjes.
Meng de tomaten en bosui door de krielaardappelen en sperziebonen.
Schep voorzichtig de zalm erdoor en garneer de salade met venkelzaad.

Ingrediënten

 500 g krielaardappelen
 400 g sperziebonen
 1 eetlepel citroensap
 oregano
 2 eetlepel olie
 150 g (kers)tomaten
 1 bosui
 120 g gerookte zalm
 5 theelepel venkelzaad

Aanwijzingen

1

Was de krielaardappelen en snijd grote krielaardappelen doormidden. Kook in weinig water in 2 minuten gaar.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Voeg de sperziebonen toe en kook dit in ongeveer 8 minuten verder gaar.
Klop de citroensap, oregano, olie en wat water in een kom door elkaar. Meng deze saus door de krielaardappelen en sperziebonen.
Was de tomaten en snijd doormidden.
Maak de bosui schoon en snijd in smalle ringen.
Snijd de zalm in stukjes.
Meng de tomaten en bosui door de krielaardappelen en sperziebonen.
Schep voorzichtig de zalm erdoor en garneer de salade met venkelzaad.

Notes

Krieltjessalade met zalm